Banjaluka: Otvara se "Devet D" kino | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Banjaluka: Otvara se "Devet D" kino

Izvor: Srna | Foto: Srna | Datum:19.11.2016.

U Robnoj kući "Boska" u Banjaluci danas počinje s radom specijalizovano "Devet D" kino, u kojem gledalac ima osjećaj da učestvuje u samom filmu.

 - Foto: RTRSMenadžer "Devet D" kina, Darija Nožinić, rekla je  da tokom projekcija, koje traju oko šest minuta, gledalac u kinu vidi i čuje slike i zvuk filma 360 stepeni oko sebe i da pri tom osjeti pokrete, vjetar, kišu, snijeg, prašinu i druge specijalne efekte. 

"Prema našim informacijama, ovo je kino prvo ovakve vrste u BiH i što je najbitnije - nije namijenjeno samo najmlađima, nego posjetiocima svih uzrasta", rekla je Nožinićeva. 

Ona je dodala da će za početak u kinu biti moguće pogledati desetak filmova - od crtanih do horora, te drugih projekcija koje simuliraju stvarne doživljaje poput vožnje rolerkosterom ili sankanja niz planinu. 

"Cijena pojedinačne ulaznice košta četiri KM i to je najskuplja ulaznica jer dajemo popuste i snižavamo cijenu karte na više uzastopno pogledanih projekicija, na grupne posjete, proslave i slično", rekla je Nožinićeva. 

Sala za projekcije filmova "Devet D" nalaziće se na trećem spratu Robne kuće "Boska" u prstoru u kojem se ranije nalazilo "5 D" kino, kapaciteta je šest sjedala u dva reda i u sali je obavezno korištenje specijalnih naočara. 

Kino sa radom počinje u 12.00 časova, a radiće svih dana u sedmici od 10.30 do 22.30 časova.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: