U Indiji se gradi najveći hram na svijetu | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

U Indiji se gradi najveći hram na svijetu

Izvor: Zanimljivosti dana | Foto: Zanimljivosti dana | Datum:26.11.2016.

U Indiji je započela gradnja hinduističkog hrama koji će, kada se završi, biti veći od bazilike Svetog Petra u Vatikanu i prostiraće se na nevjerovatnih 20.000 kvadratnih metara.

najvisi hram indija

Hinduistički hram u Indiji Vrindavan Čandoraja Mandir biće najviši hram koji će biti visok 210 metara i imaće više od 70 spratova.

Osim centralnog religijskog nebodera i kulturnog centra, kompleks će imati i tematski park dok će cio kompleks imati po nekim navodima 50.160 kvadratnih metara prostora i biće okružen drvećem, odnosno šumom.

"U tematskom parku smjestićemo standardne vožnje, posebne svjetlosne efekte i lasere kako bismo posjetiocima dali maksimalan užitak " izjavio je za CNN Narasimha Das, šef projekta gradnje.

Gradnja je već počela u manjem gradu tek desetak kilometara od mitskog rodnog mjesta hinduističkog božanstva Krišne. Po procjenama građevinskih stručnjaka, ova građevina će koštati oko 45 miliona dolara.

Sama zgrada izgledom pomalo podsjeća na svemirski brod, a posebnu pažnju privlači svojom nekarakterističnom plavom bojom.

Poseban lift voziće posjetioce do vrha zgrade gdje ih čeka vidikovac s kojeg će moći da gledaju na okolna mesta.

Da putovanje ne bi bilo dosadno, posjetioci će moći da uživaju u projekciji filma o istoriji svemira kako je zabilježena u vedskoj literaturi.

Čitav kompleks posvećen je Krišni, a nakon gradnje biće okružen hiljadama kvadratnih metara šume kako bi se vjerno preslikale legendarne šume Braja, okolne regije.

Pogledajte kako će to izgledati za nekoliko godina kada hram bude završen:



Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: