Promovisana knjiga '1001 najluđi svjetski i ex – yu rok biser', autora Josipa Dujmovića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Promovisana knjiga '1001 najluđi svjetski i ex – yu rok biser', autora Josipa Dujmovića

Izvor: Radio Trebinje | Datum:01.12.2022.

U galeriji Kulturnog centra Trebinje večeras je predstavljena knjiga „1001 najluđi svjetski i ex – yu rok biser“, autora Josipa Dujmovića, novinara, publiciste i pisca iz Zenice.

U pitanju je pažljivo skupljana kolekcija istinitih priča, relevantnih podataka i legendi iz istorije rok muzike. Knjiga sadrži sve ono što ste željeli da znate, a niste imali koga da pitate u vezi sa svjetskom i ex YU muzičkom scenom. Pored svih fascinantnih priča, knjiga sadrži i oko 30 originalnih karikatura u boji, svjetskih i domaćih zvijezda – radove renomiranih jugoslovenskih umjetnika.

Autor knjige Josip Dujmović kaže da je, dok je bio radijski novinar, pisao mnogo, a ono što nije mogao iskoristiti ostavljao je u folder „blesave stvari“.

„Poslije par godina, kada sam otvorio taj folder vidio sam da ima oko 300-400 priča. Onda sam odlučio da se ozbiljnije posvetim prikupljanju tih priča. Ova knjiga ima u podnaslovu lude, smiješne i bizarne priče, ali ima tu i ozbiljnih detalja i istraživanja. Od 19 poglavlja, meni posebno drago je poglavlje 'Anegdote' i smatram da anegdota mora nasmijati onoga ko čita“, rekao je Dujmović.

On je dodao da je ova knjiga na kraju objavljena kao zbirka 1000 vedrih, zabavnih, a ponekad i tužnih i romantičnih priča.

„Šarolik dijapazon tema je u ovoj knjizi. Ovo nije klasična knjiga, već rokerski politikin zabavnik, uz nju ne idu fotografije, pa sam odlučio da iskoristim karikature domaćih autora, koji su sa ogromnim zadovoljstvom ustupili svoje radove“, naveo je autor.

Predstavljanje knjige Josipa Dujmovića organizovao je Kulturni centar Trebinje.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: