Srbija sedmi najskuplji tim u istoriji Mundijala koji je takmičenje završio u grupnoj fazi | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Srbija sedmi najskuplji tim u istoriji Mundijala koji je takmičenje završio u grupnoj fazi

Izvor: RTRS | Datum:06.12.2022.

Prema podacima njemačkog specijalizovanog web-sajta Transfermarkta koji se bavi procenom tržišne vrijednosti fudbalera, trenera i timova, tim reprezentacije Srbije sa ovogodišnjeg Mundijala u Kataru sedma je najskuplja ekipa koja je takmičenje završila u grupnoj fazi.
 


Reprezentacija Srbije (Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel)


Na prvom mestu Transfermarkt liste najskupljih selekcija koje su takmičenje okončale u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva nalazi se Njemačka reprezentacija iz Katara, ukupne vrijednosti igrača od čak 886 miliona evra.

Vrijednost fudbalera Srbije prema njemačkom web-sajtu iznosi 360 miliona evra i ova cifra ih smješta na sedmo mjesto liste timova koje su Mundijal završile u grupi.

Zanimljivo je da se četvorostruki svjetski prvak, Njemačka selekcija, prvi put u istoriji na dva uzastopna Mundijala nije plasirala u nokaut fazu, što automatski tim "pancera" iz 2018. godine smješta na drugo mjesto Transfermarktove liste.

Reprezentacija ovogodišnje Belgije je na četvrtom mjestu sa 563 miliona evra, dok je tim Danske iza reprezentacije Srbije, na osmom mjestu uz 353 miliona evra tržišne vrijednosti fudbalera.

U top 10 selekcija nalaze se još i Italija i Engleska iz 2014. godine, Francuska iz 2010, Urugvaj 2022. i Španija 2014. godine.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: