Vučić i Brnabić moćniji od Đokovića i Jokića | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Vučić i Brnabić moćniji od Đokovića i Jokića

Izvor: ATV | Datum:23.02.2023.

Na listu 300 najmoćnijih ljudi u Srbiji na osnovu urađenog u 2022. godini na prvo mjesto nije mogao najbolji sportista u istoriji Srbije Novak Đoković ili NBA fenomen Nikola Jokić. Prvu poziciju zauzeo je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dok su iza njega Ana Brnabić i Jorgovanka Tabaković.
 
Iako veoma uticajan u srpskoj javnosti, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik svrstan je na 91. mjesto, a bolje pozicije na listi dobili su predsjednica REM-a Olivera Zekić, ministri Tomislav Momirović, Maja Gojković i Aleksandar Martinović.

Dok svjetska javnost raspravlja o Dodikovom uticaju na politička kretanja, za portal Blica važniji je predsjednik Auto-moto saveza Dejan Stojić ili direktor kladionice.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković dospio je tek na četvrtu poziciju, a za vratom su mu Bratislav Gašić i Siniša Mali.

Zanimljivo je i da se na ovoj listi na osmoj poziciji nalazi američki ambasador Kristofer Hil, dok se ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Haračenko nalazi tek na 83. poziciji.

Najbolji košarkaš svijeta drugu godinu zaredom Nikola Jokić našao se tek na 73. poziciji. Dok ljubitelji najjače košarkaške lige na svijetu Jokića svrstavaju na prvo mjesto, u Srbiji se može naći tek iza funkcionera SNS-a, kao i medijskih mogula Željka Mitrovića i Dragana J. Vučićevića.

U prvih 100 nije dospio ni najbolji košarkaški trener Željko Obradović koji vodi beogradski Partizan, ali zato jesu Goran Vesić, Zvezdan Terzić, pa čak i Suzana Vasiljević, savjetnica Aleksandra Vučića.

Pored ministara u Vladi Ane Brnabić, čak i onih koji su u ministarske fotelje stupili po prvi put, na listi se nalaze i predsjednici javnih kompanija ili preduzeća u Srbiji.

Od kulturnih radnika uvršten je Radoš Bajić, a od svih opozicionih lidera jedino mjesto u prvih 100 dobio je Dragan Đilas.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: