U naslijeđenom starom vartburgu pronašao bogatstvo | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

U naslijeđenom starom vartburgu pronašao bogatstvo

Izvor: Zanimljivosti dana | Foto: Zanimljivosti dana | Datum:17.12.2016.

Miloš N. (38) iz sela Pertate kod Leskovca pronašao je prošlog vikenda novac, odnosno stare njemačke marake u starom dedinom vartburgu i to kada ga je prodavao komšiji Novici J. (60).

wartburgu našao marke

Miloš je nakon sklopljenog posla na leskovačkoj zelenoj pijaci zatražio od Novice da zajedno pogledaju auto iznutra, a onda se šokirao kada je ispod prednjeg sjedišta pronašao fasciklu sa 128.500 njemačkih maraka koje su iz opticaja povučene 2001 godine.

Ispostavilo se da je novac sakrio Milošev pokojni deda Dragoljub, koji mu je posle smrti ostavio starog vartburga.

"Vartburg sam naslijedio ja jer ga niko od rodbine nije htio. Pošto ni meni nije bio potreban, odlučio sam da ga prodam, da bar nešto zaradim. Našao sam kupca, i on mi je u nedelju platio 400 evra. Otišli smo u kafanu, zalili posao roštiljem i pićem, i ni sam ne znam zašto sam predložio Novici da još jednom zajedno pregledamo automobil. Pronašli smo fasciklu, oblijepljenu plavom izolir trakom. Otvorili smo je i našli ogromnu količinu novčanica od 100 i 1.000 njemačkih maraka. Izbrojali smo 128.500 njemačkih maraka", uzbuđeno priča Miloš.

I dodaje: "Bila su tu i tri testamenta koja je deda ostavio, tako da smo odmah shvatili da je to njegova ušteđevina. Ne mogu ni da vam opišem u kakvom sam šoku. Ne znam ni šta ću sa tolikim nevažećim parama. Vjerujem da mogu da se zamijene u Srbiji?"

Ono što Miloš nije znao je da njemačke marke može da zamijeni i u Srbiji i to po važećem kusru od 1,95 maraka za jedan evro.

Dakle, Miloš je bogatiji je za oko 66.000 evra.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: