Filmska pljačka na svadbi – Nestale koverte | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Filmska pljačka na svadbi – Nestale koverte

Izvor: hercegovina press | Datum:22.05.2023.

Još jedna svadba, još jedna krađa. Mladenci su sa radošću organizovali svadbu 13. maja u jednom lokalu u Grockoj kod Beograda, ali umjesto sreće dočekala ih je gorčina. Šest koverti od 1.200 evra, koje su dobili od kumova i bliskih ljudi su nestale. Vraćene kamere, za sada, ukazuju na sumnju prema spremačici.

 


I ne, ovo nije prvi put da se ovako nešto dešava. U razmaku od samo dvije nedjelje slična situacija desila se u jednom beogradskom lokalu, kada je mladencima, navodno, ukradeno nekoliko koverti u vrijednosti od 900 evra.

Nestala struja na svadbi

M. N. (31) i njen suprug B. N. (32) jutro nakon svadbe ostali su zatečeni i razočarani kada su shvatili da su pokradeni na sopstvenoj svadbi.

– Proslavljali smo naš najsrećniji dan u jednom lokalu u Grockoj. Sve je bilo predivno. Baš onako kako smo zamišljali. Međutim, oko 18 časova suprug i ja otišli smo da se slikamo do rijeke i tada je nestala struja. Nije je bilo nekih 15-ak minuta – priča mlada za „Blic“.

Kako kaže, u tom trenutku se začudila zbog nestanka struje, ali nije mogla ni da nasluti šta će se kasnije ispostaviti.

– Moj suprug je prike nestanka struje uzeo kutiju za koverte, koja se nalazila pored mladenačkog stola i odnio je do sobe – dodaje M. N.

Šest koverta u vrijednosti od 1.200 evra

Naša sagovornica navodi i da je svadba prošla u najboljem redu, ali da ih je pravi šok dočekao sutra ujutru.

– Ujutru smo vidjeli da fale koverte kumova. Zatim smo krenuli prema spisku gostiju i zaključili da nema šest koverata u kojima je bilo 1.200 evra. Nakon toga, odmah smo pozvali gazdu lokala i tražili da vidimo kamere – priča razočarana mlada.

Ističe i da su kamere pogledali tek nakon tri dana od svadbe, te da su imali šta i da vide.

– Odmah nakon dolaska struje, vidi se spremačica ovog lokala koja uzima ključ od gazdine sobe i odlazi na sprat. Žena se zadržala na spratu tačno šest minuta i vratila sa sređenim peškirom koji je držala u rukama. Došla je do recepcije i u fioku ubacila svežanj ključeva, odnosno, rezervne ključeve svih soba. Ne želim da upirem prstom, ali mislim da je ovde stvar više nego očigledna – priča nam M. N.

Suočavanje sa spremačicom

Šokirani mladenci, puni sumnje prema spremačici, krenuli su ka lokalu kako bi se suočili sa njom. Međutim, umjesto razumnog objašnjenja, spremačica je počela da prijeti tužbom.

– Nismo ni u koga upirali prstom, samo jednostavno nismo željeli da to prođe tek tako. Željeli smo odgovore. Spremačica je tada, na nagovor gazde lokala objasnila situaciju – priča mlada.

Novopečeni bračni par ostao je zatečen spremačicinim opravdanjem – rekla je da je otišla da se tušira.

– Gazda nam je još ranije rekao da niko nema ključeve od soba, a tek je suludo da se u tim sobama spremačica tuširala. Pritom, sve sobe bile su rezervisane za našu porodicu i goste. Mi smo u lokal stigli tek oko 15.30 časova, nije bilo potrebe da se mijenjaju peškiri niti bilo šta slično tome – priča za naš portal M.N.

Vlasnik lokala promenio priču

Kako prepričava razočarana mlada, vlasnik lokala odjednom je promijenio priču.

– Rekao nam je kako ne postoji samo jedan svežanj ključeva, već dva. Dok je priča na početku bila totalno drugačija, te da ključevi koje je spremačica nosila na snimku nisu od naših soba već od spoljašnjih – kaže naša sagovornica.

Međutim, bezobrazluk koji su mladenci doživjeli ni tu se nije završio. Umjesto da vlasnik lokala preuzme odgovornost, pokušao je da prebaci krivicu na njihove roditelje.

– Pošto suprug i ja imamo bebu, naše majke neizmjenično su je pazila nakon 20.00 časova. S obzirom na to da su bile u sobi, vlasnik je pokušao krivicu da svali na roditelje. Pričao nam je kako je nekada i njemu majka uzimala novac, ali i da ga nakon izvjesnog vremena vrati. Bili smo šokirani, prosto nismo mogli da verujemo da pokušava da svali krivicu na naše roditelje – dodaje ona.

Policija: To je teško utvrditi

Mladenci su cijeli slučaj prijavili policiji koja, prema riječima mlade, takođe sumnja na spremačicu.

– Potrošili smo pet sati u policijskoj stanici, da bi nam na kraju rekli kako je ovo jako teško utvrditi jer nije u pitanju izgubljeni predmet. Rekli su nam kako mi taj novac nismo ni dodirnuli, a da su koverte sigurno bačene još tada. Mi smo se od novca oprostili, ali ne želimo da ovo pustimo samo tako – kaže za razočarana mlada.

Agencije


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: