Sa 105 godina prešao 22 km i postavio novi rekord (VIDEO) | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Sa 105 godina prešao 22 km i postavio novi rekord (VIDEO)

Izvor: Zanimljivosti dana | Foto: Zanimljivosti dana | Datum:10.01.2017.

Francuz Rober Maršan, koji ima 105 godina, prešao je 4 januara 22,547 kilometra za sat vremena u sali u Parizu, čime je postavio novi svjetski rekord u kategoriji takmičara iznad 105 godina.

Rober Marsan sa 105 postavio rekord

Ovakvom rezultatu koji je Rober postavio ne bi konkurisati ni dvostruko mlađi rekreativci.

"Dobro sam", rekao je nekadašnji vatrogasac pošto je prešao 90 krugova na pisti uz uzvike gledalaca i novinara, i dodao da je sam iznenađen svojim podvigom.

"Mogao sam i bolje" rekao je Francuz, koji je prvi put rekord postavio 2012. godine, tada u kategoriji preko 100 godina kad je prešao 24.2 kilometara. Isti je rekord poboljšao dvije godine kasnije kada je u sat vremena prešao 26.9 km.

"Noge me uopšte ne bole. Malo me ruke zezaju, ali to je od reume. Moram priznati da nisam u tako dobroj formi kao što sam bio prije nekoliko godina. Nisam ovde došao da bih bio šampion, već da pokažem kako i u 105. godini čovjek može da vozi bicikl" dodao je simpatični vitalni dekica Robert.

Rodio se u 1911. godine, u Drugom svjetskom ratu bio je zarobljenik nacista, a radio je i kao vozač u Venecueli i drvosječa u Kanadi.

Tajna dugovječnosti je u ishrani i zdravom načinu života, kaže on. Redovno jede voće i povrće, meso u manjim količinama, a kafu gotovo da uopšte ne pije. Osim biciklizma, bavio se boksom i gimnastikom, prenose svjetski mediji.

On ipak nije uspio da nadmaši svoj lični rekord od 26,927 kilometara u kategoriji takmičara starijih od 100 godina, koji je postavio 2014. godine.



Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: