Danci otkrili ključ svoje sreće | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Danci otkrili ključ svoje sreće

Izvor: Agencije | Datum:19.01.2017.

Iz godine u godinu Danci su rangirani kao jedna od najsrećnijih nacija na svijetu, a sada su odlučili da otkriju u čemu je tajna njihove sreće.

Naime, oni su sa svijetom podijelili da je uzrok njihove sreće u specifičnom stilu i načinu života poznatom kao „hugge“, što znači udobnost.

Ovaj stil života brzo se proširio i na ostatak svijeta i doveo do pojave lajfstajl vodiča, restorana i kafića s prijatnim „hugge“ ambijentom. Sama riječ „hugge“ je izvorno norveška riječ za blagostanje, a kao stil života, prije svega, podrazumijeva prijatan ambijent i udovoljavanje sebi.

„Hugge“ stil života najbolje opisuje čitanje knjige dok zamotani u ćebe sjedite pored kamina. Cilj ovakvog stila je da sebe razmazite, opustite se i živite hedonističkim životom, odnosno lični užitak stavite ispred svega.

Da biste praktikovali ovaj životni stil, stručnjaci savjetuju da sebi nabavite mnogo svijeća u raznim oblicima i veličinama, a gledanje televizije i filmova zamijenite čitanjem knjiga. Osim toga, veoma važna je i udobnost, pa svoj dom ispunite mekanim jastucima i ćebadima, a ormare udobnom odjećom.

Mnogi skandinavski enterijeri uključuju veliki broj drveća i biljaka, pa se pobrinite da vam soba bude prozračna i puna cvijeća. Potrudite se da uvijek imate dovoljno zaliha svog najdražeg toplog napitka, jer su topli napici pouzdan način da se opustite u bilo kojoj situaciji. Povezivanje je jedan od ključnih faktora ovog načina života, pa pozovite prijatelje na večeru ili izađite u grad i razgovarajte.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: