Dubrovnik - vodeća evropska kruzing destinacija | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Dubrovnik - vodeća evropska kruzing destinacija

Izvor: atv | Datum:21.03.2024.

 

U okviru svečane dodjele nagrada World Travel Awards 2024 koja se održala u Berlinu, Dubrovnik je osvojio visoko priznanje u kategoriji najboljih evropskih destinacija za krstarenja za ovu godinu.

Nakon tri osvojene nagrade World Travel Awards u prethodnoj godini, Dubrovnik je ponovo proglašen vodećom evropskom kruzing destinacijom. Europe's Leading Cruise Destination 2024 nagradu je ovaj grad osvojio prvi put 2021. a zatim i 2023. godine.


Dubrovnik je pobijedio u izuzetnoj konkurenciji, gdje su se našli još i Venecija, Atina, Kan, Kopenhagen, Lisabon i Oslo. Posebno je interesantno navesti da je Turska imala čak tri grada u finalu - Bodrum, Izmir i Kušadasi.

Glasanje je trajalo do 4. februara 2024. godine, a glasali su profesionalci u turizmu, mediji i turisti. World Travel Awards je organizacija koja svake godine nagrađuje najbolje u industriji putovanja, turizma i ugostiteljstva, a nagrade se dodjeljuju na svetskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ovu nagradu nazivaju još i Oskarom svjetske turističke industrije.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: