Zbog imena, Sadam Husein, ne može da nađe posao | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Zbog imena, Sadam Husein, ne može da nađe posao

Izvor: B 92 | Datum:21.03.2017.

Mladi pomorski inženjer iz Indije dobio je ime po ozloglašenom Sadamu Huseinu, a izbor koji je napravio njegov deda mu sada pravi mnogo problema.

sadam husein

Sadam je završio fakultet prije dvije godine, imao je odlične ocjene, ali zbog imena ne može da pronađe posao u struci.

"Plaše se da me zaposle. Razgovarao sam sa ljudima iz odjeljenja za ljudske resurse nekoliko kompanija i oni mi kažu da je ime problem i da bi 'moglo da izazove sumnju'", kaže 25-godišnji Husein.

Kako kažu stručnjaci, Sadamov problem je to što se bavi poslom koji bi od njega mogao da zahtjeva putovanja, a ime bi moglo da mu spusti mnogo rampi na raznim aerodromima.

"Moguće je da bi se često zaglavljivao zbog dodatnih provjera, da bi kompanija morala da ga 'čupa' iz nezgodnih situacija, što ga čini prosto nekim ko bi mogao da bude opterećenje", prenosi BBC.

Husein je napravio prvi korak, promjenio je ime u Sadžid, ali mu staro ime i dalje piše na diplomi i sertifikatima, pa upada poslodavcima u oči.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: