Četvorogodišnjak spasio život majci | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Četvorogodišnjak spasio život majci

Izvor: Nezavisne | Datum:27.03.2017.

Četvorogodišnji Roman iz Velike Britanije spasio je život svojoj majci koristeći aplikaciju Siri, ličnu pomoćnicu koja pomaže korisnicima, koja ga je spojila sa hitnom službom.

Četvorogodišnjak spasio život majci

U saopštenju londonske policije navedeno je da se četvorogodišnji Roman igrao s mlađom braćom u kući, a onda je primijetio da njegova majka leži na podu. Prišao joj je i dozivao je, ali ona nije reagovala. Kada je shvatio da joj je potrebna pomoć, Roman je uzeo njen iPhone, otključao ga pritiskom palca na telefon i koristio Siri aplikaciju za pomoć pri pozivu hitne službe.

Nakon toga je stupio u kontakt s operaterom, koji ga je pitao za adresu. Policija i hitna pomoć bili su na mjestu događaja nakon 13 minuta. Bolničari su ženi u nesvijesti pružili prvu pomoć, a nakon što je došla svijesti prebačena je u bolnicu.

Policija je objavila i audio-zapis razgovora s četvorogodišnjim Romanom u cilju ukazivanja na važnost učenja djece o postupcima u hitnim slučajevima.

"Veoma je bitno da vaše dijete zna koja mu je kućna adresa i kako da pozove policiju ili hitnu službu u hitnim situacijama", rekao je glavni inspektor Ejd Adelekan.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: