Potrebni "čuvari" Zemlje - godišnja plata od 187.000 dolara | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Zanimljivosti

Potrebni "čuvari" Zemlje - godišnja plata od 187.000 dolara

Izvor: Srna | Datum:03.08.2017.

NASA traži "svemirske čuvare" koji bi štitili Zemlju od mogućeg svemirskog otpada. Glavni zadatak je da "čuvar" izbjegne "biološku kontaminaciju tokom ljudskih ili robotizovanih istraživačkih misija u svemiru".

Potrebni "čuvari" Zemlje - godišnja plata od 187.000 dolara

Kako navodi BBC, to važi i obrnuto i odnosi se na letjelice koje se vraćaju na Zemlju, kao i na rizik od zagađivanja drugih planeta za koje je odgovoran čovjek.

NASA nudi godišnju platu između 124.000 i 187.000 dolara, a konkurs za američke državljane zatvara se sredinom ovog mjeseca.

Kandidati za ovaj posao moraju imati "ozbiljne kvalifikacije". Osim odličnog poznavanja oblasti zaštite planete, potrebno je i iskustvo u radu na svemirskim programima od nacionalnog značaja.

Najpoželjnije diplome su iz fizike, mašinstva i matematike, a zahtijeva se i bezbjednosna provjera.

NASA ozbiljno vodi računa o svemirskoj zaštiti, pa se priprema da uništi letjelicu "Kasini", koja istražuje Saturn, kako ne bi nekontrolisano pala i zagadila Zemlju, navode agencije.


Kategorija: Zanimljivosti

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: