Uskoro novi broj Glasnika Ljubinja | Herceg Televizija Trebinje

Magazin - Kultura

Uskoro novi broj Glasnika Ljubinja

Izvor: Radio Trebinje | Datum:07.02.2018.

Ovih dana iz štampe treba da izađe 14. broj Glasnika Ljubinja, godišnjeg časopisa koji izdaje Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta Ljubinje.

Prema riječima Rada Likića, predsjednik Izvršnog odbora ljubinjske Prosvjete, jedan od najznačajnijih podataka vezanih za Ljubinjski glasnik je da je ova publikacija, koja je jedini redovni godišnjak „Prosvjete“ u RS, uvrštena u drugi tom Enciklopedije Republike Srpske.

”U novom broju donosimo veoma kvalitetne tekstove. Za ovaj broj, između ostalog pišu i episkop zahumsko- hercegovački i primorski Grigorije, iz Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog nasljeđa Republike Srpske, istoričar, profesor Goran Komar, šef Katedre za srpski jezik Filološkog fakulteta u Beogradu prof. dr Veljko Brborić , književnik Miroslav Toholj i mnogi drugi autori”, ističe Likić.

“Ljubinjski glasnik objavljuje tekstove vezane za istorijsko nasljeđe, starine ljubinjskog kraja, prozu, poeziju i aktuelna dešavanja u ovom gradu.

Prema Likićevim riječima izdavanje Ljubinjskog glasnika pomogla je opština Ljubinje i pojedini donatori, a promocija će biti održana za desetak dana u u Narodnoj biblioteci „dr Ljubo Mihić“ u Ljubinju.


Kategorija: Kultura

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: