Spor SDS-a i NDP-a odgodio pregovore | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Republika Srpska

Spor SDS-a i NDP-a odgodio pregovore

Izvor: Glas Srpske | Datum:29.03.2018.

Stranke Saveza za promjene još nisu postigle dogovor o zajedničkom nastupu na oktobarskim izborima jer NDP i SDS nemaju isti stav o programu i kampanji, dok se PDP u tom sporu drži po strani, saznaje "Glas Srpske".

Kamen spoticanja između ključnih članica Saveza za promjene je u tome što NDP traži potpunu i jasnu platformu za izbore i imena ljudi koji će je sprovoditi u slučaju da pobijede, dok SDS smatra da ne treba objavljivati kandidate za sve funkcije već samo za dvije najvažnije pozicije - predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

- Koalicija je za sada nedefinisana. Poslije Vaskrsa biće donesena definitivna odluka - kazao je sagovornik blizak pregovorima opozicionih partija.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović nedavno je kazao da je za NDP neprihvatljiva ponuda SDS-a da o pojedinačnim pozicijama pričaju poslije izbora jer ne žele "mačka u vreći". Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica je nakon prvih takvih poruka iz NDP-a rekao da usaglašavanje može, ali poslije izbora.

SDS je, kao najveća opoziciona stranka, nedavno izabrao da Govedarica bude kandidat za predsjednika RS, dok je PDP-u ostalo da ponudi kandidata za člana Predsjedništva BiH iz RS. Izbor je pao na počasnog predsjednika Mladena Ivanića.


Kategorija: Republika Srpska

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: