Mladi atletičari Leotara najbolji na prvenstvu Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Sport - Hercegovina

Mladi atletičari Leotara najbolji na prvenstvu Srpske

Izvor: Radio Trebinje | Datum:21.08.2017.

Članovi Atletskog kluba „Leotar“ proglašeni su najboljim na Prvenstvu RS za juniore i mlađe pionire, koje je proteklog vikenda održano na Sokocu.

Oni su konkurenciji 17 klubova osvojili 10 zlatnih i po tri srebrne i bronzane medalje.

Zlatne medalje su osvojili juniori – u disiplini štafeta 4h 100 metara: Aleksandar Vuković, Nikola Dolina, Saša Bukvić i Vuk Prodan, u disciplini 100 metara Vuk Prodan, a u skoku u dalj Nikola Dolina. Saša Bukvić bio je najbolji u disciplini skok u vis, dok je Marina Anđelić osvojila zlatnu medalju u disciplini kladivo. U disciplini 3.000 metara – hodanje Sandra Rosandić je osvojila zlatnu medalju.

U kategoriji mlađih pionira zlato su osvojili – disciplina štafeta 4h 100 metara: Nina Branković, Anastasija Janjić, Ana Rosandić i Ivona Rosandić. Veljko Prodan  u disciplini kugla, i bacanje koplja, te Maja Janković u disciplini 1.000 metara – hodanje.

Srebrene medalje osvojili su Emilija Kušić, Anastasija Janjić i Nina Branković, a bronzane Ana Rosandić i Dijana Kovač.

Na turniru je učestvovalo preko 250 mladih atletičara.

Atletskom klubu Trebinje osam medalja

Zapažen uspjeh na Prvenstvu RS na Sokocu ostvarili su i članovi Atletskog kluba Trebinje, sa osam osvojenih medalja – jednom zlatnom, tri srebrene i četiri bronzane.

Marko Šuković osvojio je zlato u skoku u vis, srebena odličja pripala su Matiji Lojpuru u tri na 300 metara, Katarini Filipović u bacanju kugle i štafeti 4 puta 100 metara, koja je trčala u sastavu: Kristina Grujičić, Sara Tomić, Lana Lojović i Jelena Šaraba.

Vrijedan uspjeh osvajanjem bronzanih medalja osvojili su Nikola Spaić u trci na 300 metara i u bacanju kugle, Lana Lojović u skoku u vis i Viktor Gurović u skoku u dalj.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: