Počela berba žilavke u Carskim vinogradima porodice Vukoje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Počela berba žilavke u Carskim vinogradima porodice Vukoje

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.10.2022.

U Carskim vinogradima porodice Vukoje na Ušću kod Lastve počela je berba žilavke, a prema riječima Radovana Vukoja direktora Podruma Vukoje, vinograd na ovom loklitetu je, po tradiciji, posljednji u našim krajevima u kome se bere bijelo grožđe.

„Ovdje radimo našu specifičnu selekciju grožđa, tako da beremo grožđe koje ima najbolji sadržaj šećera i kiselina. Ono daje specifičan aromatski buke, pošto je ovdje velika amplituda između dnevnih i noćnih temperatura. Ovaj vinograd ima specifičan položaj, za prihranu zemljišta koristimo isključivo stajnjak, nemamo hemijskih sredstava koja bi uništila zemlju, tako da radimo sve u skladu sa prirodom i dobijamo najbolje moguće rezultate“, dodao je Vukoje.

Vukoje je podsjetio da je vino iz Carskih vinograda ove godine među tri selektovana u Londonu kao vino godine, što je veliki uspjeh, ne samo za njihovu vinariju nego i za jugoistočnu Evropu.

Radovan Vukoje je naveo da je godina bila sušna, ali prinosi grožđa u Vinariji Vukoje nikada nisu bili presudni, već kvalitet vina od stroge selekcije grozdova. On je dodao da je kiselina i ovogodišnji slador grožđa veoma dobar.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: